Design-kilpailu “Suomi kertoo neuloen 2017”

 

Kilpailu on päättynyt. Kiitos osallistuneille!Kaikille avoimen kilpailun tehtävänä oli kertoa tarina ja suunnitella sekä valmistaa siihen liittyvä neuleasukokonaisuus juhlistamaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä. Asukokonaisuudessa tuli näkyä vaihtoehtoisesti tai pelkästään nykyhetki, mennyt ja tuleva. Suunnittelukilpailu etsi uusia näkökulmia neuleeseen niin tarinallisesti, visuaalisesti kuin myös käytön kannalta. FinVillagen avustuskohteena on Itämeren luonto ja myös se sai näkyä töissä.

Asiantuntijaraati, kuvassa vasemmalta Tuija Nieminen, Jasmine Julin-Aro ja Anna Ahlqvist, on valinnnut 10 asukokonaisuutta FinVillagen päätapahtuman muotinäytökseen Suvilahden Kattilahallissa 30.9.2017. Kolme parhaaksi valittua voittajaa julkistetaan ensimmäisen näytöksen yhteydessä. 20 kilpailuun osallistunutta asukokonaisuutta on esillä näyttelyssä koko tapahtuman ajan 29.9-1.10.

FinVillagen yksi päätavoitteista on tuoda esille kotimaista neuledesign-osaamista sekä internetissä että myös juhlavuoden aikana järjestettävissä näyttelyissä ja näytöksissä.

Kilpailun kulku

Kilpailu oli 2-vaiheinen. Ensimmäisen vaiheen ehdotukset tuli lähettää 15.5.2017 mennessä ja toisen vaiheen valmiit asut 9.6.2017 mennessä. Kilpailun voittajat julkistetaan ja palkinnot jaetaan 30.9.2017 FinVillagen päätapahtumassa “Suomi neuloo” Suvilahden Kattilahallissa, Helsingissä..

Valmiista töistä asiantuntijaraati valitsi 10 asukokonaisuutta “Suomi neuloo” -tapahtuman muotinäytökseen ja neulenäyttelyyn. Näyttelyssä on myös esillä muut ensimmäisestä vaiheesta mukaan kutsutut valmiit neuleasukokonaisuudet.

Arvosteluperusteet

Palkintoraati kiinnitti erityistä huomiota seuraaviin seikkoihin kilpailuehdotuksia arvioidessaan:

  • Asukokokonaisuuden designin laatu
  • Asukokokonaisuuden tekninen laatu
  • Ajankuvan (nykyhetki ja/tai historia ja/tai tulevaisuus) ilmeneminen niin tarinassa kuin asukokonaisuudessakin
  • Taustatarinan omaperäisyys ja kiehtovuus
  • Neuleen uudet käyttöulottuvuudet

Palkinnot

Kilpailussa jaetaan kolme palkintoa, joiden yhteismäärä on 3 000 euroa:

  1. 1. palkinto: 2 000 euroa
  2. 2. palkinto: 700 euroa
  3. 3. palkinto: 300 euroa

Voittajille on ilmoitettu sijoitus henkilökohtaisesti. Voittajien nimet julkaistaan ja palkinnot jaetaan 30.9. 2017 FinVillagen päätapahtumassa.

Palkintoraati voi yksimielisellä päätöksellään jakaa palkintosumman myös toisin.

Kilpailun järjesti Metropolia Ammattikorkeakoulun FinVillage-hanke.