Info

FinVillage on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017. Juhlavuosi rakennetaan kansalaisten ja organisaatioiden yhteistyönä.

Metropolia Ammattikorkeakoulun hanke tuo perinteisen suomalaisen villan ja neuleosaamisen nykyaikaan osallistavalla ja monipuolista yhteistyötä luovalla konseptilla.

FinVillage kokoaa villan ja neuleen parissa toimivat ammattilaiset, tuottajat, suunnittelijat, opiskelijat, harrastelijat ja muuten vain aiheesta kiinnostuneet yhteen jatkamaan suomalaisen tekemisen perinnettä. Vuonna 2017 on tapahtumia ja kilpailuja kaikille. Kokoontuminen huipentuu upeaan elämykselliseen neule- ja villanäytökseen sekä tapahtumaan 29.9-1.10.2017 Suvilahden Kattilahallissa.

FinVillage – Tekemisen perinne

Villa eilen, tänään, huomenna. Villasta on tehty sänkyvaatteita, ryijyjä, neuleita ja turkiksia kylmää talvea vastaan. Villa pitää hyvin lämmön ja hylkii vettä. Villa on myös kierrätettynä arvokas kuitu.

Suomen alkuperäinen lammasrotu on suomenlammas, joka on tuhansien vuosien ajan sopeutunut Pohjolan vaativiin ilmasto-olosuhteisiin. Suomenlammas liittyy läheisesti Suomen historiaan, kulttuuriin ja suomalaiseen identiteettiin.
FinVillage – Kotimainen Design

Neule on tuotannollisesti erinomainen tuote tämän päivän vaativille markkinoille. Teollisilla neulekoneilla voi valmistaa massamarkkinoista poikkeavia tuotteita myös Suomessa, vaikka määrät eivät olisi kovin suuria. Villassa väritkin hehkuvat ja se taipuu moneen ilmeeseen.

Tiedustelut

finvillage2017(at)gmail.com